Om Oss

Det hela började i slutet på 80-talet då Lea Hörnström odlade en del tomater och andra grönsaker i sitt hobbyväxthus. Skördarna blev så pass goda att hon kunde dela med sig till grannar och vänner. Det var när en av grannarna utbrast att "Du skulle odla i större skala", som fröet började gro hos henne. Det var ju ingen dålig idé och det borde gå att lära sig hur man gör någonstans.

Sagt och gjort! Redan nästa år (1989) började Lea på trädgårdsskolan i Umeå och maken Uno börjar bygga på växthuset. I februari 1990 så planteras de första 4000 tomatplantorna. Sedan dess har det flutit på och nya sorter provas varje år för att hitta fram till favoriterna. År 2010 uppvaktades Lea av Centerkvinnorna med tårta och diplom som uppskattning för hennes arbete som kvinnlig företagare. 2020 har familjeföretaget redan hunnit fylla 30 år!

2021 var det så dags för den nya generationen att ta över, dottern Eva och sambon Jorge driver odlingen vidare. De har båda växt upp i varmt klimat; hon i växthuset och han i centralamerika. De välkomnade även en liten dotter Isabella till världen detta år av nystarter. Vem vet kanske fortsätter familjeföretaget 30 år till in i framtiden?

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)